Chcete si letos dopřát zasloužený odpočinek u moře, ale nechcete, aby vás dovolená přišla na příliš mnoho peněz? Pak se pravděpodobně ptáte, kde na vás čeká ta nejlevnější dovolená u moře letecky all inclusive.

Máme pro vás tipy hned na několik destinací, které jsou spojené s krásným mořem a nízkými cenami.

Nejlevnější dovolená u moře? Vsaďte na Polsko!

Ještě předtím, než se podíváme na nejlevnější dovolenou u moře, která je obvykle spojená s leteckou přepravou, máme pro vás tip na cenově velmi příznivou dovolenou u moře, na kterou během několika málo hodin dojedete autobusem nebo autem.

💡
Řeč je o dovolené u našich polských sousedů. Pobřeží Baltu vás příjemně potěší širokými plážemi s jemným pískem.

Které pláže v Polsku navštívit? Máme několik tipů:

  • Svinoústí: Jedna z největších pláží v Polsku, která je z Prahy vzdálená jen 6 hodin jízdy autem.
  • Trzęsacz: Tato pláž, která měří zhruba 200 metrů, se může pochlubit čistou vodou i skvělým zázemím.
  • Krynica Morska: Další vyhledávanou polskou pláží je pláž Krynica Morska, jež je spojená s velkým množstvím atrakcí pro rodiny s dětmi, jako jsou tobogány nebo nafukovací hřiště.

Další zemí, do které se Češi často vydávají autem, autobusem nebo vlakem, je Chorvatsko, které již řadu let patří k nejoblíbenějším zahraničním destinacím českých turistů. K populárním letoviskům v Chorvatsku patří například Pula, Rovinj, Rabac nebo Poreč.

Příznivými cenami all inclusive dovolených se proslavilo Bulharsko

Pokud chcete na dovolenou letět letadlem a toužíte po all inclusive pobytu, bude pro vás tou pravou destinací Bulharsko. V případě last minute nebo first minute nabídek se můžete s cenou dovolené v Bulharsku dostat i pod 10.000 Kč.

💡
K nejoblíbenějším bulharským lokalitám patří Sluneční pobřeží, Sozopol, Zlaté Písky, Nessebar a Sveti Vlas. Co se týče průměrných cen v Bulharsku, jsou velmi podobné těm našim.
nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! Plánování dovolené u moře může být stresující a nákladné, ale s naším srovnávačem cestovního pojištění můžete ušetřit peníze a získat klid na duši. Najděte nejlepší pojištění, které vám poskytne ochranu, kterou potřebujete, za cenu, kterou si můžete dovolit. Užijte si svou dovolenou bez obav.

Krásné moře a nízké ceny? Dovolená v Egyptě

Chcete si užívat komfort čtyřhvězdičkových nebo pětihvězdičkových hotelů se stravováním all inclusive, teplé počasí a nekonečné pláže? Další cenově dostupnou destinací je Egypt, který patří k nejlevnějším dovoleným u moře s dětmi zdarma.

Řada cestovních agentur totiž v případě zájezdů do Egypta nabízí bonus právě v podobě rodinných dovolených s dítětem nebo dětmi zdarma.

Výhodou Egypta jsou nejen nízké ceny samotných zájezdů, ale také potravin nebo suvenýrů, které můžete ještě snížit oblíbeným smlouváním.

Turecko: Za málo peněz hodně muziky

Když se řekne levná dovolená u moře, řadě lidí se vybaví Turecko, které je opět spojené s řadou all inclusive zájezdů pod 10.000 Kč. I v Turecku jsou ceny velmi obdobné jako u nás. Turecko se navíc pyšní krásnými písčitými plážemi, průzračným mořem, příjemným počasím a řadou historických památek i přírodních skvostů.

I Tunisko si zaslouží vaši pozornost

Kromě Egypta, Bulharska a Turecka se k levným přímořským destinacím s bohatým all inclusive programem řadí také Tunisko. Pokud si budete chtít dopřát místní speciality nebo se podívat po památkách, potěší vás, že jsou ceny potravin, pokrmů v restauracích i dopravy ještě nižší než u nás.

A proč se vydat právě do Tuniska? Tunisko se oblibě turistů těší díky tisícům kilometrů písčitých pláží, krátké délce letu z Česka i romantickým městům, která dýchají historií.
nejlevnější dovolená u moře letecky all inclusive 2023
Nejlevnější dovolená u moře letecky all inclusive 2023? Nabídka je pestrá

Toužíte po větší exotice? Sledujte last minute nabídky

Láká vás Zanzibar nebo třeba Maledivy? Ani tyto destinace, které jsou často vnímané jako luxusní a velmi drahé, vás nemusí finančně zruinovat.

💡
V případě, že se rozhodnete jet mimo hlavní sezónu, která je obvykle spojená s nejdražšími nabídkami, a počkáte si na výhodné last minute nabídky, můžete najít i zájezdy pod 20.000 Kč na osobu na sedm dní a více.

Jaké země zařadit do výběru, pokud toužíte po co nejlevnější dovolené u moře? Nízké ceny zájezdů jsou spojené například s Egyptem, Bulharskem, Tuniskem, Tureckem nebo také s Chorvatskem a v neposlední řadě se sousedním Polskem, jehož popularita rok od roku roste.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: