Na Fameplay vyšlo již třetí video, které jsme vytvořili ve spolupráci s pořadem Nebuď Broke. Tentokrát se jmenuje: “Jak na pojištění nemovitosti. Pár stovek navíc vám může zachránit milion.”

Pojištění domácnosti je důležité pro každého, kdo chce chránit svůj majetek. Abychom si vybrali to nejlepší, můžeme využít online srovnávače.

Moderátor Pepa Dvořák vám poradí, jak se neztratit v nabídce pojištění domácnosti. Vysvětlí nám nejen rozdíl mezi pojištěním domácnosti a pojištěním nemovitosti, ale i mnoho dalších tipů, jak vybrat tu nejvýhodnější pojistku.

Pojištění domácnosti versus pojištění nemovitosti

Mnozí z nás mívají někdy problémy s rozlišením mezi pojmy pojištění domácnosti a pojištění nemovitosti. Pojďme si tedy tuto záležitost trochu objasnit.

Pojištění domácnosti – definice

Když mluvíme o pojištění domácnosti, měli bychom si představit všechny věci, které by z našeho domu nebo bytu vypadly, pokud bychom je obrátili vzhůru nohama.

Jedná se například o nábytek, elektroniku, oblečení a další osobní věci. Toto pojištění nás chrání před škodami, ztrátami či krádeží těchto předmětů.

Pojištění nemovitosti – definice

Na druhou stranu, pojištění nemovitosti se vztahuje na samotnou strukturu budovy nebo domu. Tedy na vše, co by zůstalo na místě, pokud bychom nemovitost obrátili vzhůru nohama.  

Například zdi, podlahy, okna či kuchyňská linka.

Jak vybrat to nejlepší pojištění, jak stanovit ideální pojistnou částku a jaká rizika přináší podpojištění? Podívejte se na video na Fameplay.