Když je dnes ten Apríl, tak jsme se rozhodli pojmout tento článek trochu odlehčeně. I když budou některé pojistky znít dosti neuvěřitelně, pojistit se dá opravdu na ledacos. Když ne u nás, tak ve světe určitě. Pojďme se pobavit nad největšími bizarnostmi a kuriozitami ze světa pojištění.

Nikdy nevíme, co nás v životě čeká. Proto se snažíme být připraveni na různé nepříjemné situace a uzavíráme si pojištění. Ale některé lidi trápí velmi zvláštní strachy, a tak si sjednávají neobvyklé pojistky. Podíváme se na některé zajímavé případy z naší země i ze zahraničí.

A pokud neplánujete žádný aprílový prank, třeba se pobavíte s námi.
pojištění urny
Pojištění urny kryje i náklady na novou nádobu i popel.

Pojištění urny nebo únosu mimozemšťany

Například si můžete pojistit svoji urnu proti krádeži nebo poškození. Tato služba je určena pro ty, kteří si přejí být po smrti spáleni a uloženi v urnovém háji nebo v rodinném domě. Pojištění kryje i náklady na novou urnu a popel.

Nebo co třeba pojištění proti únosu mimozemšťany? Jedna americká pojišťovna nabízí tuto možnost už od roku 1987 a tvrdí, že má více než 40 tisíc klientů. Pokud se vám podaří prokázat, že jste byli uneseni mimozemšťany, dostanete odškodnění ve výši 10 milionů dolarů.

pojištění únosu
Některé pojistky slouží spíše pro pobavení, jiné mají smysl.

Pojistka proti terorismu, útoku vlkodlaků a zombie apokalypsy

Další zajímavou variantou je pojištění proti zranění při teroristickém útoku nebo proti únosu. Toto pojištění je určeno pro cestovatele, kteří se obávají možných rizik spojených s návštěvou cizí země. Pokud by se jim stalo něco zlého, mohou počítat s finanční pomocí a asistencí.

A pokud máte rádi zvířata, můžete si pojistit i svého psa nebo kočku proti útoku vlkodlaků nebo zombie apokalypsy. Tato pojistka je spíše pro pobavení, je oblíbeným dárkem pro milovníky hororů a sci-fi.

pojištění celebrit
Celebrity se pojišťují často a na vysoké částky.

A co celebrity? I ony si rády uzavírají pojistky

  • Zpěvačka Jennifer Lopez si pojistila svoje pozadí na 27 milionů dolarů. Podobně si pojistila svoji zadnici i Kylie Minogue na 5 milionů dolarů.
  • Zpěvák Tom Jones si pojistil svoje ochlupení na hrudi na celých 140 milionů dolarů. Prý je to jeho značka a nechce ji ztratit.
  • Herec Daniel Craig si pojistil celé svoje tělo na 9,5 milionu dolarů. Důvodem byly nebezpečné kaskadérské kousky, které musel provádět při natáčení filmů o Jamesi Bondovi.
  • Fotbalista David Beckham si pojistil svoje nohy na 70 milionů dolarů. Jeho nohy jsou jeho nástrojem práce, a tak si je chtěl ochránit před možným zraněním.
  • Modelka Heidi Klum si pojistila svoje nohy na 2 miliony dolarů. Zajímavostí je, že její pravá noha je pojištěna jen na 1 milion dolarů, protože má na ní malou jizvu.

Tyto pojistky jsou jen některé z mnoha možností, které nabízí pojišťovny po celém světě. Některé jsou smysluplné, některé jsou absurdní, ale všechny jsou zajímavé. Věděli jste, že si v zahraničí dávají kuriózní pojistky i jako dárek?