Zanzibar je vyhledávaný díky svým nekonečným plážím a azurové vodě, teplému počasí, možnosti potápění se díky pestrým korálovým útesům, skvělé kuchyni i bohaté, velmi zajímavé historii.

Důvodů, proč navštívit Zanzibar, o kterém mnoho lidí mluví jako o ráji na zemi, je hned celá řada. Kdy jet na Zanzibar a jaká místa na tomto ostrově navštívit?

Zanzibar: Základní turistické informace

Zanzibar je tropický ostrov v Indickém oceánu, který je od pobřeží východní Afriky oddělený Zanzibarským průlivem. Tento ostrov je synonymem dokonalé exotické dovolené u moře charakteristického průzračnou vodou a bělostným pískem. Vyhledávaný je nejen díky nezaměnitelné atmosféře exotického ráje, ale také skvělé kuchyni a pohostinnosti místních lidí.

  • Jazyk: angličtina a svahilština
  • Měna: oficiální měnou je tanzánský šilink (TZS), 1 TZS je zhruba 0,0088 Kč, platit je však možné i americkými dolary
  • Ceny: ceny na Zanzibaru jsou nižší než u nás, pro představu za menu v restauraci s pitím utratíte zhruba 100 Kč
  • Doklady: cestovní pas, jehož platnost je alespoň o 6 měsíců delší než plánovaný pobyt
Jak zažít luxusní dovolenou snů: 7 destinací | Klik.cz
Luxusní dovolená u moře vám nabídne prvotřídní služby, elegantní ubytování, nekonečné možnosti relaxace a zábavy s nádherným výhledem na oceán.

Zanzibar: Počasí typické pro tropické pásmo

Zajímá vás, jaké teploty na Zanzibaru panují a kdy jet na Zanzibar? Vzhledem k tomu, že Zanzibar leží v tropickém rovníkovém pásmu, je spojený s velmi vysokými teplotami během celého roku.

Zatímco na pobřeží Zanzibaru bývá teplo a vlhko, vnitrozemí je spojené s horkým a suchým počasím. Během celého roku se teploty pohybují okolo 26 až 33 stupňů Celsia a teplota vody nebývá nižší než 25 stupňů Celsia.

Při plánování dovolené je třeba vzít v potaz, že se na Zanzibaru střídají dvě období dešťů od dubna do května a od konce října do začátku prosince.
Pokud se chcete vyhnout období dešťů, navštivte Zanzibar od června do října anebo od ledna do března.
Zanzibar dovolená snů

Jaká místa na Zanzibaru vidět? 10 tipů

Nyní už se dostáváme k tomu, kterých deset míst na Zanzibaru si jednoznačně zaslouží vaši pozornost.

Ostrov s korálovým útesem Atol Mnemba

Toužíte na Zanzibaru objevovat krásy podmořského světa? V tom případě byste si neměli nechat ujít potápění u malého ostrůvku Atol Mnemba, který je turisty vyhledávaný díky nádherným korálovým útesům, jimiž je obklopený.

Dům Mercury House

Věděli jste, že se na Zanzibaru narodil Freddie Mercury? Pokud máte tohoto zpěváka rádi, nezapomeňte navštívit takzvaný Mercury House, tedy dům, kde vyrůstal Freddie Mercury.

Město Stone Town

Pokud chcete na Zanzibaru obdivovat architektonické skvosty, vydejte se do města Stone Town, jež je zařazeno na seznam kulturního dědictví UNESCO. Toto město je výjimečným spojením evropské a arabské architektury a má opravdu nezaměnitelnou atmosféru.

Co zde vidět? Pevnost Old Fort, Dům zázraků, ošetřovnu Old Dispensary nebo orientální palác, ve kterém se nachází Palace Museum.

Slave Market

Při návštěvě města Stone Town byste neměli vynechat jeho nejslavnější památku Slave Market, který v minulosti fungoval jako nejznámější trh s otroky pro celou oblast Indického oceánu. Na tomto místě se nachází dojemný pomník a také slavný anglikánský kostel.

Restaurace The Rock Restaurace

Chcete si ze Zanzibaru odvést kulinářský zážitek? Doporučujeme návštěvu slavné restaurace The Rock Restaurant, která se nachází přímo na moři. Během odlivu k ní můžete dojít po odkrytém mořském dnu, ale během přílivu vás k ní doveze loď.

Ostrov Prison Island

Co byste řekli na pozorování želv sloních? Zní vám to dobře? Pak se člunem vypravte na ostrov Prison Island, kde žije populace chráněných želv sloních.

nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! Úraz si můžete přivodit i na dovolené v zahraničí, myslete proto na sjednání cestovního pojištění, které bude zahrnovat i pojištění trvalých následků po úrazu. Nikdy nevíte, co se může stát, a proto je lepší být připraven.
Zanzibar plavba po moři

Národní park Jozani Forest

Všechny milovníky přírody dozajista nadchne procházka národním parkem Jozani Forest, kde můžete vidět nespočet motýlů, žab i divokých prasátek.

Pláž Nungwi

Spočívá vaše představa dovolené snů v odpočinku na bělostné pláži lemované čistou mořskou vodou? V tom případě navštivte pláž Nungwi, která tuto představu promění v realitu.

Pláž Kizimkazi

Zatímco pláž Nungwi patří k nejnavštěvovanějším plážím na Zanzibaru, pláž Kizimkazi je podstatně poklidnějším místem a je jako stvořená k plavání i šnorchlování.

Atrakce Spice Tour

Zanzibar proslul svou kuchyní, která je charakteristická používáním různých druhů koření. A právě na cestu po stopách koření zve atrakce Spice Tour, díky které můžete na vlastní oči vidět, jak se na Zanzibaru pěstuje jedno z nejlepších koření světa.

Nejlepší cestovní kanceláře v Česku a v Německu | Klik.cz
Víte, kam letos pojedete na dovolenou? Nechcete cestovat tzv. na vlastní pěst? Jaké cestovní kanceláře jsou TOP?

Kolik stojí dovolená na Zanzibaru?

S jakou částkou za dovolenou počítat, pokud se rozhodnete jet na Zanzibar s některou z cestovních kanceláří? Pokud budete vyhledávat Zanzibar last minute nebo Zanzibar first minute, částky nejvýhodnějších nabídek cestovních kanceláří se za týdenní pobyt se snídaní pohybují už okolo 20.000 Kč.

Pokud si chcete užít opravdu snovou dovolenou spojenou s odpočinkem na bělostných plážích i objevováním přírodních a architektonických krás a nasáváním nezaměnitelné atmosféry afrického kontinentu, bude pro vás Zanzibar tím pravým místem pro dovolenou.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: