Když se řekne Seychely nebo Seychelské ostrovy, objevují se protichůdné reakce. Pro jednu skupinu lidí jsou Seychely vysněnou destinací, kterou bez nadsázky nazývají rájem na zemi.

Někteří lidé však mají za to, že jsou Seychely přeceněné a tuto zemi se nevyplatí navštívit. Kde je tedy pravda? Pojďte s námi zjistit o Seychelách více.

Snová dovolená? Seychely vás nezklamou

Jak to tedy s těmi Seychelami je? Jedná se o nejlepší lokalitu na dovolenou, nebo se s touto zemí spálíte? V první řadě je třeba říci, že ať už se jedná o jakoukoliv zemi, vždy se najde někdo, komu dovolená v této zemi nesedne, například kvůli nenaplnění očekávání v podobě čistoty moře, turistických služeb nebo třeba sportovního vyžití.

Většina turistů, která Seychely navštívila, si nemůže tuto zemi vynachválit.
Seychely pláž

Seychely: Základní turistické informace

Seychely, oficiálním názvem Seychelská republika, jsou státem, který se nachází v Indickém oceánu na východ od afrického kontinentu. Seychely se rozkládají na více než stovce malých ostrovů, přičemž je obydleno 33 z nich.

💡
Hlavním městem Seychel je město Victoria, jež se nachází na ostrově Mahé.
  • Jazyk: kreolština, francouzština, angličtina
  • Měna: seychelská rupie (SCR), jedna seychelská rupie je zhruba 1,7 korun, eura nebo dolary můžete směnit na letišti nebo v jakékoliv místní směnárně či bance
  • Ceny: co se týče cen, je možné říci, že jsou v průměru zhruba dvojnásobně dražší než u nás
  • Doklady: cestovní pas s platností alespoň o 3 měsíce delší, než je plánovaný pobyt
nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! Úraz si můžete přivodit i na dovolené v zahraničí, myslete proto na sjednání cestovního pojištění, které bude zahrnovat i pojištění trvalých následků po úrazu. Nikdy nevíte, co se může stát, a proto je lepší být připraven.

5 důvodů, proč navštívit Seychely

Pojďme se už podívat na hlavní důvody, proč se letos nebo v následujících letech rozhodnout strávit dovolenou právě na Seychelách.

1.) Písčité pláže a tyrkysové moře

Jedním z hlavních důvodů, proč lidé navštěvují Seychely, jsou bělostné pláže s jemným pískem, čisté moře, všudypřítomné palmy a také žulové balvany na pláži, které dotvářejí nezaměnitelnou atmosféru.

Velkou předností pobytu u moře na Seychelách je, že je počet návštěvníků Seychel limitovaný, takže pláže nebývají přeplněné.

2.) Bohatý podmořský svět

Věděli jste, že jsou Seychely jednou z nejvyhledávanějších potápěčských destinací světa? Díky průzračné vodě zde můžete pozorovat stovky druhů mořských živočichů a také nádherně zbarvené korály.

3.) Skvělé jídlo

Chcete si na dovolené nejen dobře odpočinout, ale také se skvěle najíst? Pak pro vás budou Seychely opět tím pravým místem. Kreolská kuchyně je založená zejména na čerstvých rybách a nejrůznějších druzích koření.

Ochutnat byste měli kromě proslulých grilovaných ryb i chobotnice s rajčaty a pálivou omáčkou nebo polévku s mušlemi.

4.) Příjemné počasí

Jen málokterá země je spojena s celoročně příjemným, teplým počasím. Seychely však toto eso v rukávu mají a navštívit je můžete kdykoliv během roku bez obav z nekončících bouří nebo chladných dnů.

5.) Nedotčená příroda

Seychely se mohou pochlubit řadou přírodních krás. Kromě proslulých pláží milovníky přírody nadchne i tropická džungle s velkým množstvím původních druhů rostlin i zvířat nebo také přírodní rezervace, které uchvátí milovníky turistiky.

Jaké je počasí na Seychelách?

Seychely leží v tropickém klimatu a nacházejí se mimo oblast cyklón, takže jsou zde silné větry a bouřky pouze velmi výjimečné. Léta na Seychelách bývají suchá a obvykle bez srážek, zimy jsou spojeny s větší vlhkostí.

💡
Celoročně se teploty na Seychelských ostrovech pohybují okolo 25 až 30 °C a moře mívá teplotu zhruba 25 °C.
Seychely výlet lodí

Kdy se vydat na Seychely?

Za ideální měsíce pro dovolenou na Seychelách jsou považované měsíce duben, květen, říjen a listopad. Tyto měsíce jsou totiž spojeny se skvělou podvodní viditelností, a tím pádem s možností nezapomenutelného zážitku v podobě potápění a šnorchlování.

Příjemné letní teploty jsou se Seychelami spojeny po celý rok.

Pokud vaše představa o dokonalé dovolené zahrnuje dokonale čisté moře, které přímo vybízí k potápění, rozmanitou přírodu, slunečné počasí a skvělou kuchyni, Seychely budou tím pravým místem pro vás. Většina lidí, která Seychelské ostrovy navštíví, se chce na toto místo vracet zas a znova.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: