Tak schválně, dokážete si tipnout, jakou hodnotu mají nohy jednoho z nejslavnějších fotbalistů světa – Davida Beckhama nebo na kolik ocenil své chuťové pohárky šéfkuchař Gordon Ramsay? I celebrity, které vydělávají závratné částky, jsou si vědomy toho, že pojištěním mohou předejít obrovským finančním ztrátám. Pojďte se s námi podívat na fascinující pojistky slavných.

Celebrity, které si pojistily části těla na astronomické částky

Jistě nám dáte za pravdu, že hlasy některých zpěváků mají cenu zlata, stejně tak těla nejtalentovanějších sportovců světa. Totéž si uvědomují i samotné celebrity, které nic nenechávají náhodě a části těl si pojišťují na částky, ze kterých se tají dech.

pojištění nohou fotbalistů

Nohy Davida Beckham

David Beckham dobře ví, že poranění nohou může vážně ovlivnit jeho hvězdnou kariéru, už v roce 2006 si proto nechal své nohy pojistit na zhruba 140 milionů dolarů.

Nohy Heidi Klum

Další celebritou, která si nechala pojistit své nohy, je modelka Heidi Klum, jejíž nohy jsou pojištěny na 2,2 milionů dolarů. V rozhovoru s Ellen DeGeneres řekla, že její levá nova má menší cenu než pravá kvůli drobné jizvě.

Tělo Daniela Craiga

Daniel Craig se mimo jiné proslavil svou rolí Agenta 007. Svou práci, která zahrnovala kaskadérské kousky, rozhodně nebral na lehkou váhu. Před natáčením filmu „Quantum of Solace“ v roce 2008 nechal podle časopisu People své tělo pojistit na 9,5 milionů dolarů.

Pojištění extrémních sportů – užijte si aktivní dovolenou bez rizika
Hospitalizace a lékařské zákroky v zahraničí jsou výrazně dražší než u nás. Jak si tedy vybrat vhodné pojištění extrémních sportů?

Zuby Americy Ferrery

Úsměv, který má hodnotu 10 milionů dolarů? Zuby hvězdy seriálu Ošklivka Katka, které nechala na tuto částku pojistit značka Aquafresh v době, kdy s ní začala herečka spolupracovat.

Jazyk Gena Simmsonse

Zpěvák skupiny Kiss Gene Simmsons má pravděpodobně jeden z nejznámějších jazyků světa, který rád ukazuje. Říká se, že si na něj uzavřel pojistku ve výši 1 milion dolarů.

Hlas a nohy

Zpěvačka Mariah Carey si nechala pojistit jak své nohy, tak svůj hlas, a to na částku 35 milionů dolarů.

Knír Merva Hughese

Australský kriketista Merv Hughes si nechal pojistit svůj proslulý knír, a to na 370 tisíc dolarů.

pojištění chuťových pohárků

Je nesmysl pojistit si smysl? Ani v nejmenším

Zatímco některé celebrity se zaměřily na pojištění partií těla, jiné ohodnotily na miliony své smysly.

Chuťové pohárky Gordona Ramsayho

Kariéra šéfkuchaře Gordona Ramsayho by jednoznačně utrpěla velkou ránu, kdyby z důvodu ztráty chuti nemohl jídlo nadále ochutnávat. Toto své cenné aktivum si proto údajně nechal pojistit na 10 milionů dolarů.

Čich Ilja Gorta

Dalším smyslem, který nemůže na našem seznamu chybět, je čich. Ten si v roce 2008 nechal na 5 milionů eur pojistit známý holandský vinař Ilja Gort.

pojištění odpovědnosti
Tip!Pojištění odpovědnosti si můžete sjednat jako samostatné pojištění, které je poměrně drahé, nebo jako součást pojištění domácnosti či nemovitosti, kde vás vyjde jen na pár korun. Pojištěná bude celá rodina a vy budete zase klidně spát.

„Nepojistitelné“ celebrity

Zatímco některé celebrity pojišťovny ochotně pojišťují, některé z nich spadají do kategorie „nepojistitelných“. Jinými slovy si některé celebrity musí za pojistku pořádně připlatit.

Příkladem je Lindsay Lohan, která byla několikrát zadržena za jízdu pod vlivem alkoholu, zatčená byla také za napadení nebo užívání drog.

Vzhledem k jejím četným problémům ji mnoho filmových studií odmítalo najmout, protože by se jim výrazně zvýšilo pojistné.

„Nepojistitelnost“ zkomplikovala kariéru i Nicole Kidman, která v roce 2001 trpěla silnou bolestí kolene. Ta způsobila zpoždění při natáčení filmů Moulin Rouge, které vyšlo na 3 miliony dolarů. Kvůli jejím problémům s kolenem byly náklady na její pojištění údajně tak vysoké, že ji ve filmu Panic Room nahradila Jodie Foster.

pojištění celebrit
Celebrity se pojišťují často a na vysoké částky.

Celebrity, které pracovaly jako pojišťovací agenti

Věděli jste, že se některé slavné tváře věnovaly pojišťovnictví v době, než dosáhly úspěchu na televizních obrazovkách a filmových plátnech nebo na poli zábavního průmyslu? Pojďme si představit některé z nich:

  • George Clooney: Známý herec George Clooney krátce pracoval jako pojišťovací agent. Sám ovšem v jednom z rozhovorů přiznal, že byl v této práci hrozný.
  • Chris Lane: Práci pojišťovacího agenta se věnoval i herec Chris Lane, který se objevil ve stovkách filmů a televizních seriálů.
  • Mark Burnett: Mark Burnett je známý jako člověk, který stojí za vznikem řady úspěšných televizních reality show, jako je například Survivor. Jistou dobu se věnoval hlídání dětí v bohaté kalifornské čtvrti, následně nastoupil do pojišťovací firmy, kterou vlastnil otec jednoho z dětí, o které se staral.

Některé pojistky slavných jsou bezesporu fascinující. I tyto jsou však důkazem toho, že na pojištění vsázejí i celebrity, které vydělávají nemalé peníze. Zatímco hodnotu majetku je možné vypočítat, hodnota našeho zdraví je nevyčíslitelná. Pojištění však může předejít řadě komplikací.