Zamlouvá se vám představa, že byste na chvíli unikli chladným dnům a vypravili se na dovolenou do teplých krajin? Pak vás bude pravděpodobně zajímat odpověď na otázku, kam v zimě k moři.

Připravili jsme si pro vás tipy na pět destinací, které jsou spojené s hřejivými slunečními paprsky i v době, kdy v České republice vládne zima.

Kam v zimě k moři? Vydejte se do Thajska

Období od listopadu do dubna je v Thajsku obdobím sucha a chladna. Proč vám tedy doporučujeme dovolenou v této zemi? Protože není chladno jako chladno. V těchto měsících totiž můžete počítat s teplotami okolo 30 °C. Tyto vysoké, ale zároveň ne nepříjemně vysoké teploty jsou důvodem, proč je toto období spojené s hlavní turistickou sezónou.

  • Průměrné teploty v zimě: 30 až 34 °C
  • Průměrné teploty vody v zimě: 26 až 28 °C

Proč se vydat do Thajska?

Důvodů, proč se vypravit právě do Thajska, je celá řada. Kromě bělostných pláží a tyrkysového moře Thajsko návštěvníky z celého světa okouzluje rozlehlými národními parky, buddhistickými chrámy i kouzelnými ostrovy.

v zimě k moři do thajska

Velké divy? Maledivy!

Pokud toužíte po dovolené v zemi, která by se dala nazvat tropickým rájem, uvažujte o tom, že se letos navštívíte Maledivy. Hlavní sezóna na Maledivách ostatně připadá právě na chladnější měsíce a probíhá od listopadu do konce dubna. Výhodou této destinace je také poměrně dlouhá doba slunečního svitu, která se pohybuje okolo 8 až 9 hodin.

  • Průměrné teploty v zimě: 30 až 32 °C
  • Průměrné teploty vody v zimě: 27 až 29 °C

Proč se vydat na Maledivy?

Ten kdo si někdy prohlížel fotky z Malediv, zná jeden z nejzásadnějších důvodů, proč jsou Maledivy destinací snů. Tím důvodem jsou nekonečné bělostné pláže a průzračná voda. Maledivy nadchnou nejen milovníky odpočinku na pláži, ale i ty, kteří nedají dopustit na vodní sporty, jako je plachtění, surfing nebo windsurfing.

Jak si užít Maledivy? 10 zážitků a dobrodružství | Klik.cz
Maledivy jsou místem, kde se splní vaše dovolenkové sny. Prožijte nezapomenutelné zážitky, ponořte se do bohaté maledivské kultury a relaxujte.

Příjemné teploty na vás čekají i Egyptě

Zatímco v létě je Egypt vhodnou destinací pro ty, kteří mají rádi extrémně vysoké teploty, v zimě nadchne ty, kteří dávají přednost teplotám pohybujícím se okolo 25 °C. Takováto teplota je ideální jak k pobytu u moře, tak i výpravám do měst za nákupy a především k návštěvám známých egyptských památek.

  • Průměrné teploty v zimě: 22 až 28 °C
  • Průměrné teploty vody v zimě: 22 až 23 °C

Proč se vydat do Egypta?

Moderní letoviska, nádherný podmořský svět s korály i pestrobarevnými rybičkami a monumentální památky v podobě pyramid. To jsou některé z důvodů, proč Egypt jednoznačně stojí za návštěvu.

nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! Úraz si můžete přivodit i na dovolené v zahraničí, myslete proto na sjednání cestovního pojištění, které bude zahrnovat i pojištění trvalých následků po úrazu. Nikdy nevíte, co se může stát, a proto je lepší být připraven.
kam v zimě za teplem

Užijte si slunce ve Spojených arabských emirátech

Kam v zimě za teplem, pokud toužíte po kombinaci krásných pláží a ruchu velkoměsta? Do Spojených arabských emirátů, konkrétně do Dubaje. Opět se jedná o lokalitu, která v zimě nadchne ty, kteří vyhledávají denní teploty okolo 25 °C.

💡
Je ale třeba říci, že jsou v zimním období v Dubaji, podobně jako třeba v Egyptě, chladnější noci, takže je rozhodně na místě, přibalit si i něco teplejšího.
  • Průměrné teploty v zimě: 24 až 28 °C
  • Průměrné teploty vody v zimě: 22 až 23 °C

Proč se vydat do Dubaje?

Dubaj je emirátem spojený s mnoha NEJ. Někteří ho považují za nejúžasnější emirát Spojených arabských emirátů a nachází se zde také například největší obchodní centrum na světě Dubai Mall, největší akvárium světa Dubai Aquarium nebo největší obchod se sladkostmi Candylicious.

Ohřejte se na Kubě

Na příjemnou teplotu vzduchu i příjemnou teplotu vody se můžete těšit i na Kubě, která je po právu nazývaná perlou Karibiku. I na Kubě panuje hlavní sezóna v období od listopadu do dubna.

  • Průměrné teploty v zimě: 23 až 27 °C
  • Průměrné teploty vody v zimě: 24 až 235 °C

Proč se vydat na Kubu?

Kromě bílých písčitých pláží a tyrkysového moře Kuba láká také na nezaměnitelnou atmosféru plnou smíchu a energie. Těšit se tu můžete i na nespočet památek, panenskou přírodu a výbornou kuchyni, které vévodí mořské plody a exotické koření.

Kuba: dovolená plná cigár, rumu a revoluce | Klik.cz
Kuba – kdy se do této země vydat a jaká místa navštívit? Vrhněte se do čtení našeho průvodce Kubou – zemí nazývané perlou Karibiku.

Kam v zimě k moři? Možností máte nespočet, příjemnými teplotami a krásným, teplým mořem se pyšní řada zemí v Africe, Asii i Americe. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv zemi z našeho seznamu, jsme přesvědčení, že si dovolenou užijete.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: