Každé léto přináší výzvy související s vysokými teplotami, které mohou negativně ovlivnit pohodlí v našich domovech. Abychom si udrželi příjemné klima bez zbytečného navyšování účtů za energie, můžeme využít efektivní řešení - venkovní žaluzie.

Tito praktičtí pomocníci nechrání jen naše interiéry před nežádoucím slunečním zářením, ale přidávají našemu domovu také estetický rozměr.

Uvažujete o pořízení venkovních žaluzií? Jaké jsou jejich výhody?

Ochrana před sluncem: Venkovní žaluzie na okna efektivně blokují sluneční paprsky dříve, než dosáhnou skel oken, čímž zabraňují přehřívání místností a zajišťují příjemnější vnitřní teplotu bez používání klimatizace.

Úspora energie: Použitím venkovních žaluzií můžeme výrazně snížit energetickou náročnost chlazení našich domovů, což se pozitivně projevuje na úsporách za elektřinu, zvláště v těch nejteplejších měsících.

pojištění domácnosti
Tip! Záleží vám na tom, jak to vypadá u vás doma? Nezapomeňte na pojištění domácnosti a odpovědnosti. To vám pomůže ušetřit peníze na opravách nebo nákupu nového vybavení.

Zvýšení soukromí: Venkovní žaluzie nabízí skvělou možnost, jak si užívat denní světlo bez kompromisů v soukromí. Můžete je snadno nastavit tak, aby bylo vidět ven, ale nikoli dovnitř.

Estetický přínos: Na trhu je široká paleta stylů, barev a materiálů venkovních žaluzií, které mohou podtrhnout architektonický styl vašeho domu a zároveň poskytovat funkční výhody.

venkovní stínění

Moderní technologie venkovních žaluzií

V dnešní době můžeme na trhu nalézt venkovní žaluzie s automatickým ovládáním, které lze naprogramovat nebo ovládat dálkově. Toto moderní řešení umožňuje pohodlné a efektivní řízení světelných podmínek v interiéru.

💡
TIP jak ochránit žaluzie před poškozením větrem: Pořiďte si větrné čidlo od SOMFY. Venkovní stínění můžete také propojit do své chytré domácnosti.

Jak vybírat a chránit venkovní žaluzie?

Při výběru venkovních žaluzií je důležité zvážit velikost a typ oken, na která budou instalovány. Dále zhodnotit, jaký typ ovládání preferujete, resp. zda vybraný typ je možné v daném prostoru namontovat.

Doporučuje se pravidelná údržba, která zahrnuje čištění a kontrolu mechanických částí, aby byla zajištěna jejich dlouhodobá funkcionalita a estetika.
stínící technika

Venkovní žaluzie: Cena

Cena venkovních žaluzií se odvíjí od několika faktorů. Samozřejmě je podstatné jaký typ a barvu zvolíte.

Některé barvy jsou příplatkové.

Jindy zase je třeba zvážit, zda vybraný typ lze vůbec do daného prostoru namontovat (sloupky mezi okny apod.).

Vždy je dobré oslovit odborníka k nezávazné konzultaci přímo na místě. Stejně jako všude jinde platí i zde, že nejlevnější řešení nemusí být vždy to nejvhodnější.

Jak uvádí Ing. Iva Ježková, majitelka společnosti Venkovky s.r.o.: Do ceny se promítne aktuální dostupnost čidel u výrobce, kvalita kotevního materiálu a jednotlivých komponent (např. vodící trny mohou být plastové nebo doživotní kovové apod.) Záleží na tom, zda jde člověk pouze po ceně, či zohlední i kvalitu jednotlivých prvků dodávaného produktu. Při větších zakázkách je naopak možné získat množstevní slevu.
Spotřeba energie – jak snížit výdaje v domácnosti? | Klik.cz
Jedním z témat, které rezonují společností, jsou vysoké ceny energií, které mají dopad na většinu Čechů.

A na kolik vás takové venkovní stínění přijde?

Cena v různých lokalitách se může lišit a rovněž záleží na příplatkových variantách a dalších zvolených možnostech, které dnešní moderní technologie nabízí.

💡
Kolik stojí venkovní žaluzie se ptáme majitelky firmy Venkovky s.r.o.: "Náklady na pořízení a instalaci žaluzií pro okno o rozměru 2.000 x 1.500 mm se pohybují od 10.000 Kč na manuální ovládání, 15.000 Kč motorické ovládání na spínač a 20.000 Kč na motorický pohon s dálkovým ovladačem."

Venkovní žaluzie hrají klíčovou roli v zajištění komfortu našich domovů během horkých letních dnů. Jsou nejen praktickým, ale i estetickým řešením, které může výrazně přispět k lepšímu životnímu prostředí. Vzhledem k mnoha jejich výhodám stojí jejich pořízení jistě za zvážení. Stínící technika se dnes již stala standardem a většina novostaveb již s ní počítá ve fázi stavebních příprav.

Tip! Přečtěte si více článků o domácnosti: