Začínáte plánovat dovolenou a uvažujete nad tím, kam se letos vypravit? Pokud nedáte dopustit na slunné počasí, krásné moře a historické památky, vydejte se do přístavního italského města Bari, které se nachází v jižní Itálii. Čím je toto město výjimečné a jaká místa byste si neměli nechat ujít?

Město Bari v Itálii: Základní informace

Italské město Bari, ve kterém žije 400 tisíc obyvatel, je po Neapoli druhým největším městem jižní Itálie. Jedná se o hlavní město regionu Apulie a její provincie Bari.

Historie tohoto půvabného města sahá až do 1. století před naším letopočtem, kdy bylo známé jako Barium. Roku 465 bylo v tomto městě zřízeno biskupství, které bylo v 10. století povýšeno na arcibiskupství.
historické centrum Bari

Co vidět v Bari?

V Bari je toho k vidění a navštívení opravdu mnoho. Ať už patříte k milovníkům památek, koupání v moři, nákupů nebo dobrého jídla, přijdete si v Bari na své. Přinášíme vám 7 tipů na místa, která stojí za návštěvu:

  1. Bazilika svatého Mikuláše: Bazilika svatého Mikuláše, který je významným poutním místem, byla postavená v roce 1197 v románském stylu. Její interiér je opravdu impozantní, uvnitř najdete hrobku svatého Mikuláše, zlatý strop i řadu nádherných mozaik.
  2. Hrad Castello Normanno-Svevo: Za návštěvu rozhodně stojí i normanský hrad, kterému dominují čtyři strážní věže a který je ze tří stran obklopený příkopem. Z tohoto hradu je nádherný výhled na celé město.
  3. Promenáda Lungomare Araldo di Crollalanza: Nejkrásnější procházka ve městě Bari? Procházka po hlavní promenádě Lungomare Araldo di Crollalanza o délce přibližně jeden kilometr. Tato promenáda nabízí z jedné strany pohled na moře a ze strany druhé pohled na krásné budovy ve středomořském stylu. Samozřejmostí je nespočet barů a restaurací.
Tip! Porovnejte si nezávazně nabídku pojišťoven na jednom místě a zvolte si to nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás.
Tip! Stačí zadat do kalkulačky pro cestovko cíl cesty, od kdy do kdy tam budete, pár dalších údajů a během minutky máte jasno. Celou pojistku můžete vyřídit snadno online.
  1. Třída Corso Vittorio Emanuele II: Odpovědí, kam na nákupy, je jedna z hlavních tříd města Corso Vittorio Emanuele II. Na této třídě se kromě obchodů nachází kavárny, bary a restaurace.
  2. Přístav Porto Vecchio di Bari: V Bari byste si neměli nechat ujít ani návštěvu starého přístavu v centru města Porto Vecchio di Bari, který je obchodním a rybářským uzlem Apulie.
  3. Rybí trh N’derr la lanz: Chcete si na večeři připravit výbornou čerstvou rybu? Navštivte rybí trh N’derr la lanz.
  4. Pláž Pane e Pomodoro: Jemný písek a čisté moře. To jsou přednosti populární městské pláže Pane e Pomodoro, jejíž název v českém překladu zní Chléb a rajčata.
kouzlo Bari Itálie

Kdy navštívit Bari v Itálii?

Kdy si naplánovat dovolenou v Bari, abyste si užili vysoké teploty ideální ke koupání v moři nebo nižší teploty, které přijdou vhod milovníkům památek? V Bari bývají teploty v létě velmi vysoké a v zimě naopak bývá chladněji.

Nejteplejšími měsíci jsou červenec a srpen, kdy se průměrné teploty přes den pohybují okolo 33 °C a v noci kolem 20 °C. Nejchladnějšími měsíci jsou leden a únor, kdy je třeba počítat s denními teplotami okolo 13 °C.

Kde se v Bari ubytovat?

V Bari se můžete ubytovat jak v samotném historickém srdci města, tak i u pláží. Při vybírání vhodného ubytování byste se tedy měli rozhodovat podle toho, co ve městě chcete primárně podnikat. Pokud toužíte bydlet poblíž nejvyhledávanějších památek, ubytujte se ve čtvrti Bari Vecchia, jež se nachází přímo v centru města.

Za nejživější část jako stvořenou k nákupům se považuje čtvrť Murat.

S poklidnou atmosférou je spojená čtvrť Modonella. Co se týče cen za ubytování, pohybují se v hlavní sezóně okolo 700 až 5.500 Kč za noc pro 2 osoby na základě vybraného typu ubytování a lokality.

Ubytování doporučujeme hledat na portálech Booking.com nebo Airbnb.

Jeden ze skrytých klenotů Itálie? Bari – město, které je kombinací toho nejlepšího z Itálie. Těšit se můžete na příjemné koupání v moři, řadu vyhledávaných architektonických památek, nákupy v italském stylu i proslulou italskou kuchyni.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: