Kolik stojí pojistka na vaše auto? Když se podíváte na ceny v srovnávačích, může vás to zarazit. Může se zdát, že cena pojištění je příliš vysoká a neodpovídá hodnotě vašeho vozu. Jak je možné, že pojišťovny nabízí nejlevnější povinné ručení už od 443 Kč?

Nezapomínejte, že cena pojištění auta se skládá z více faktorů, včetně typu vozidla, jeho výkonu a věku pojištěného. To znamená, že pokud hledáte nejlevnější povinné ručení, musíte brát v úvahu všechny tyto hlediska.

Povinné ručení za 443 Kč? Marketingový trik v tom nehledejte

V Klik.cz jsme si vědomi, že když nabízíme povinné ručení již od 443 Kč, můžete tuto částku považovat za nereálnou, či dokonce lživou. Nejedná se ale o žádný marketingový trik, ale o skutečnou cenu za základní pojistnou ochranu vozu. A když vezmeme v potaz faktory, jako jsou typ vozu, výkon, věk a limit pojištění, nabízíme vám skutečně konkurenceschopné ceny.

trabant
Výše ceny závisí také na stáří a technických parametrech vozidla.

Nejlevnější povinné ručení – příklad z roku 2022

Uveďme si to na příkladu z praxe:

Např. loni v listopadu 2022 uzavřel náš klient Lukáš smlouvu na povinné ručení se společností Kooperativa. Pojistka na auto se sjednávala na automobil Škoda Octavia, rok výroby 1961, výkon 34 kW, 1.2 l, palivo: benzin. Pan Lukáš, majitel vozu, je muž ve středních letech, je skvělý řidič a nikdy neměl nehodu, takže má plné bonusy. Uzavřel si základní pojistku s asistenčními službami a úrazovým pojištěním řidiče zdarma. Původní cena povinného ručení byla 1.180 Kč.

Díky tomu, že se pan Lukáš obrátil na Klik.cz, ušetřil a zaplatil pouze 443 Kč, což představuje úsporu 63 %.

povinné ručení cena
Tip! Na cenu jako Lukáš se s novějším typem vozu nejspíše nedostanete, i tak vám ale můžeme nabídnout férové ceny. Srovnejte si ceny pojištění automobilu během chvilky. Zdarma a nezávazně.

Co ovlivňuje cenu povinného ručení? Mnoho věcí

Jak jsme již zmínili, cena povinného ručení je ovlivněna mnoha aspekty, včetně typu vozidla, věku a zkušeností řidiče, místa bydliště a dalších. Zde jsou některé z těch, které mohou mít vliv na cenu povinného ručení:

  • Typ vozidla: Cena povinného ručení se liší v závislosti na typu vozidla. Většinou jsou auta s vyšší výkonností a větší hmotností dražší na pojistném než menší a méně výkonné automobily.
  • Věk a zkušenosti řidiče: Mladší a méně zkušení řidiči mají obvykle vyšší cenu pojistného, protože jsou považováni za větší riziko pro pojišťovnu.
  • Místo bydliště: Například v oblastech s vyšší mírou kriminality a nehodovosti jsou ceny pojistného obvykle vyšší než v bezpečnějších oblastech.
  • Předešlé nehody: Předchozí autonehody, škody na vozidle a ztráty bonusů mohou také ovlivnit cenu pojistného.
  • Limit pojištění: Limit pojištění se vztahuje na maximální částku, kterou pojišťovna zaplatí v případě nehody. Vyšší limity pojištění obvykle znamenají vyšší ceny pojistného.
auto na jaře pod stromem
Povinné ručení lze rozšířit o další služby, ale ty zvyšují cenu.

Nezávislý srovnávač najde výhodnou cenu pro každý typ auta

Výše uvedené faktory jsou pouze některé z těch, které mohou ovlivnit finální cenu povinného ručení. S Klik.cz si můžete být jisti, že získáte výhodné a cenově dostupné možnosti pojištění, ať už jste majitelem veterána nebo moderního vozidla.

Myslete na to, že každý model auta může mít jinou cenu povinného ručení. Nechte si proto porovnat nabídku od různých pojišťoven, abyste mohli najít tu nejlepší přímo pro vás. Nicméně, pokud hledáte nejlevnější možnost s kvalitním zabezpečením pro vaše vozidlo, neváhejte se obrátit na nezávislý srovnávač Klik.cz a získejte nejlevnější povinné ručení na trhu.

Tip! Přečtěte si více článků z moto světa: